Welkom Framedrummen In Concert
Visie & Missie En verder... Links Tarieven Agenda Contact

Algemeen
Individuele sessie
Overgangsmomenten
Interactieve lezingen
Workshops
Dienstbaar leiderschap
Voetwassingen cirkel
In de media


Voetwassing & voetzalving

– grond onder je voeten –


Aanraken is de oudste vorm van genezen.

Aanraken van de voeten wekt endorfine op, stimuleert de bloedsomloop en brengt de chi (levensenergie) in het lichaam in beweging. Liefdevol aanraken geeft troost, heelt, verbindt en werkt rustgevend.
Het ontspant lichaam én geest en brengt daardoor balans – genezing komt op gang.
(Ontleend aan: Gids voor de Dolfijn Orakelkaarten – Nancy Clemens)

Geraakt door de Kracht en Schoonheid van Eenvoud en een diep verlangen om dienstbaar te mogen zijn via mijn handen, gaf ik op 04-04-04 mijn eerste voetwassing en voetzalving tijdens een spiritueel festival.
De Essenen, Maria en Maria Magdalena, de oude Egyptenaren, moeder Amma en mijn beide ouders zijn hierbij belangrijke bronnen van inspiratie voor mij.

De voetwassing & voetzalving heeft zich ontwikkeld tot een ritueel waar ikzelf erg van geniet. Ik raak aan en voel me aangeraakt. Verbinden via mijn handen, mijn hart en mijn bekken. Eren van de ander en mijzelf in liefde en respect, in vreugde en verbondenheid – een bijzonder tantrisch ritueel.


De voetwassing & voetzalving wast alle oude energetische stukken weg. Het balanceert de vrouwelijke en mannelijke energie, voert het oude ego af en herleidt naar je blauwdruk, je wezenlijke zelf, je essentie.

Het is een krachtig reinigings- en grondingsritueel.
loslaten wat niet meer dienstbaar is;
openen voor het ‘nieuwe’ in overgave;
reinigen met stromend water;
reinigen en gronden met, de door Maria-Magdalena bekend geworden, Nardusolie.

Nardusolie, waarmee ik de voeten zalf, is een sterk geurende olie gemaakt uit de wortels van één van de krachtigste valeriaanachtigen, afkomstig uit de Himalaya’s. De olie heeft een sterk zuiverende en ontspannende kwaliteit en maakt een krachtige verbinding met de aarde en de kosmische energie.


De voetwassing & voetzalving is een uitnodiging om te genieten. Een moment van stilte en rust. Een gelegenheid om een weldadig, ontspannen gevoel te ervaren en meer verbinding met de aarde, je oorsprong, je essentie. Om je op de wereld te zetten, zodat je weet wat jouw pad is en je de weg van je ziel kunt gaan.